2009 m. rugsėjo 14 d., pirmadienis

Gili analizė - negiliai kapstant

Pabaiga. Likome už borto. Gaila, kad tai atsitiko su mūsų komanda, kuri, taip ir neatrado savojo žaidimo. Buvo užuomazgų, bet...
Kokios viso to priežastys, niekas šiai akimirkai negali dorai atsakyti. Trenerių štabas porina, kad reikia atlikti gilesnę analizę, kodėl taip nesusiklostė žaidimas ir kas atsitiko su mūsų rinktine. Minimos kažkokios mistinės schemos, kad jos visiškai naujos, kad jos turėjo būti pergalės garantas, bet neveikė. Gaila, bet kažkodėl nebuvo ieškoma kitų alternatyvų. Kad nebuvo ieškoma, tai atskleidžia tas faktas, kad po kiekvienų rungtynių treneris nuleidęs galvą prisipažindavo, kad tai nesuveikė. Gavosi lyg užburtas ratas. Aišku, kad su lig kiekvienu maču šios schemos žaidėjams pasitikėjimo nepriduodavo, juo labiau, kad komandoje neatsirasdavo lyderio kuris patrauktų žaidimą ir be jų.
Įvardinant pagrindinę blogo pasirodymo Lenkijoje priežastį peršasi išvada, kad viską nulėmė psichologinė būsena. Rinktinės žaidėjai tiesiog nebuvo tinkamai pasiruošę ir visu 100 % įsitikinę, kad jie iš tiesų yra pajėgūs kovoti dėl medalių, kaip tai bandė jiems įteigti treneriai.
Nepridėjo pasitikėjimo ir tai, kad visą pasirengimo ciklą visur ir visada buvo eskaluojama tema, kad nebus komandoje pagrindinių lyderių, su kuriais, tai jau tikrai laimėtume.
Gaila, bet didelį spaudimą komanda jautė per kontrolines rungtynes, kurias pralaimėdavo ir pasipildavo priekaištų lavina. Tai trukdė pasirengimui tiesiogiai, nes pergalės pasirengimo stadijoje nebuvo būtinos, o pralaimėjus varžovui, atsiranda puiki motyvacija jį įveikti ir atsirevanšuoti čempionate, kaip tai padarė slovėnai. Svarbiausi mūšiai turėjo būti Lenkijoje, o pergalė triuškinančiu rezultatu prieš Ispaniją buvo iš serijos, nusiraminkit ir nebekritikuokit, nes mes galim laimėti, taip įrodydami, kad galime žaisti gerai.
Gaila, kad šis įrodymas įvyko šiek tiek per anksti ir tai pakišo koją, nes visa tai turėjo būti išlieta prieš turkus ir lenkus.
Nesusiklostė ir tiek. Taip pat nepagerino psichologinės būsenos ir dar ta ale taisyklė, kad pirmose rungtynėse komandos pasiskirsto į laimėtojus ir pralaimėtojus ir tai nulemia jų mentalitetą...
Ką padarysi, atsitiko kaip atsitiko, nurijom karčią piliulę ir vėl su viltim lauksim naujų čempionatų.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą