2009 m. rugsėjo 16 d., trečiadienis

Tendencingai pagal ciklą

Kaip čia išeina, kodėl tęsiasi tokia praktika, kad Europos krepšinio čempionatuose, kai nevyksta atranka į Olimpiadą, mūsų komanda patiria fiasko. Taip jau gaunasi, kad nuo Sabonio ir Marčiulionio laikų rimtai pasiruošdavome tik tiems čempionatams, kurių metu buvo kovojama dėl kelialapių į Olimpinį turnyrą. Kodėl susiklostė tokia situacija ir tradicija, kad tekdavo aukoti Pasaulio pirmenybes?
Olimpiniu ciklu gyventi pradėjome dėl to, kad tik atgavus nepriklausomybę tiesiog trūkdavo lėšų pasirengimui, neturėjom lygiaverčių žaidėjų, o didžiąja dalimi dėl to, kad Sabonis ir Ko, tiesiog negalėdavo kiekvieną vasarą traukti vežimo ir dalyvauti visose varžybose.
Dabar žaidėjų yra, bet tradicija tęsiasi. Nereikia ieškoti toli. Po Sidnėjaus olimpiados - 2001 metais suklumpam prieš latvius, durys į Pasaulio čempionatą užsitrenkia. 2003 metais susiimam ir gaunam ne tik kelialapį į Olimpiadą, bet ir pasipuošiam aukso medaliais. 2005 metais tęsiant tradicijas, į Europos čempionatą atsisako važiuoti pagrindinės žvaigždės, surenkama į šių metų rinktinę panaši komanda kuri nustebina savo žaidimu, bet pralaimėjusi tik vienerias rungtynes prancūzams, užima penktą vietą ir antrą kartą iškovojam kelialapį į Pasaulio pirmenybes!
Kadangi, tai ne Olimpiada, čempionatas Japonijoje nenusiseka, žaidimas blankus ir t.t. Krenta Sireika.
2007 metais sprendžiasi klausimas ar dalyvausime Pekino Olimpiadoje. Sujudimas, sukrutimas, krapštome net Ilgauską iš NBA, pakeičiami vadovai, susirenka visos žvaigždės ir ką? Bronza ir vėl mes Olimpiadoje. Jau penktą kartą.
2009-ieji, po Olimpiados vėl žaidžiam be žvaigždžių. Galutinis rezultatas pribloškiantis ir vėl Pasaulio pirmenybės nuplaukia. Tik šįkart galime sulaukti dovanų iš FIBA ir tinkamai pasitreniruoti prieš 2011 metų Europos pirmenybes Lietuvoje.
Du metus ruošiamės, kad kitus du metus skintume laurus. Viskas tendencingai ir pagal Olimpinį ciklą.
2011 metais jau vėl turėtų užderėti...
Kad ir toliau taip.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą